Renovatie en inrichting herenhuis

Particuliere woning, 1081 Koekelberg

2015-2019

Totaalrenovatie

Pantheonlaan achtergevel voor en na
Pantheonlaan gelijkvloers voor en na 01
Pantheonlaan gelijkvloers voor en na 02
Pantheonlaa Zolder voor en na
Keuken 04

Verbouwingen en vernieuwingen in een bewoond huis zijn niet altijd eenvoudig. Zeker niet wanneer een volledig gezin het huis bewoont. Keukens en badkamers zijn hierbij veelal de moeilijkste en de meest veeleisende werken. Vandaar dat een goede planning en een korte uitvoeringstermijn noodzakelijk zijn.

 

De vernieuwingen in dit herenhuis werden stapsgewijs aangevat. Enerzijds omdat het huis tijdens de werkzaamheden reeds bewoond werd. En anderzijds omwille van een budgettaire spreiding doorheen verschillende jaren.

 

De vernieuwingen in dit herenhuis werden stapsgewijs aangevat. Enerzijds omdat het huis tijdens de werkzaamheden reeds bewoond werd. Anderzijds omwille van een budgettaire spreiding doorheen verschillende jaren.

De grootste uitdaging in dit huis was het gelijkvloers waar in vroegere tijden een kinesisten praktijk gehuisvest was. Een zwembad voor de behandelingen van reumapatiënten met bijhorende douches, verkleedhokjes en een toilet, hadden deze woonst een functie gegeven die niet overeen stemde met de wensen van de nieuwe bewoners. De algemene renovatie en de realisatie van een charmante en huiselijke keuken hebben deze verdieping haar nieuwe bestemming gegeven. Door de onmiddellijke aansluiting met de achtertuin is deze ruimte voor de woonst een enorme meerwaarde.

 

De zolderruimte werd met een gering budget aangepakt. De voor- en na foto’s van deze opfrissing geven een goed beeld van hoe met een beperkt budget toch mooie resultaten behaald kunnen worden..

 

De achtergevel van het huis kreeg een grondige opknapbeurt.